Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystanie słodkiej śmietany do ciast i deserów jest znane.Ja proponuję dzisiaj wypróbować dla odmiany kwaśną śmietanę....
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 772
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 772
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 63
Składniki
Galaretki rozpuścić według przepisu. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku. Miękką margarynę,cukier,żółtka,śmietanę połączyć i zmiksować na gładką masę.Podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao i połowę żelatyny nadal krótko miksować i wlać do tortownicy.Drugą część połączyć z pozostałą żelatyną i również przelać do tortownicy.Białka ubić z cukrem pudrem,dodać tężejące galaretki i zmiksować(można też dodać osobno pokrojone galaretki). Zalać warstwy w tortownicy.Całość zalać pozostałymi 2 galaretkami.