Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny lekko kwaskowy deserek wiśniowo - serowy. Smak deserku skusi każdego łasucha. Jest bardzo smaczny i kuszący ale też prosty w przygotowaniu.
pucharki, mikser , garnek, naczynie do ubicia śmietany,
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Składniki
Z wiśni odlewamy 3/4 szklanki soku , sok mieszamy z budyniem i gotujemy w razie potrzeby możemy dodać cukru do smaku. Łączymy delikatnie ze szklanką wiśni i studzimy. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy z cukru pudrem dodając porcjami serek mascarpone, następnie łączymy z jogurtem naturalny i sokiem z cytryny. Do pucharków wkładamy najpierw masę budyniową z wiśniami następnie masę jogurtowo - serową i znowu to samo. Górę dekorujemy wiśniami , polewamy gęstym sokiem wiśniowym. Do deserku dokładamy maślane ciasteczko. Dobrze schładzamy w lodówce przynajmniej godzinę. Smacznego.