Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i pachnąca cynamonem szarlotka, to doskonały pomysł na deser nie tylko w weekend. Doskonały wybór dla osób dbających o linię.
Miska, tarka i tortownica, ewentualnie młynek do zmielenia płatków owsianych
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto: Wymieszać zmielone płatki, mąkę, słodzik i proszek do pieczenia. Dodać miękkie masło, jogurt i jajko. Zagnieść i uformować kulę. Owinąć w folię i wstawić do zamrażalnika na 20 minut. Kruszonka: Zagnieść wszystkie składniki na kruszonkę, uformować kulę i umieścić w zamrażarce do momentu przygotowania pozostałych składników. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni (góra i dół). Tortownicę lub inną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciągnąć schłodzone ciasto i zetrzeć na dużych oczkach blaszkę. Lekko ugnieść i podpiec około 10 minut. Wyciągnąć i ułożyć warstwami plastry jabłek wymieszane z cynamonem. Na jabłka zetrzeć kruszonkę. Piec około 40-50 minut, aż wierzch będzie przyrumieniony i chrupiący. Wyciągnąć i wystudzić. Smakuje wybornie jeszcze ciepła, podana np z gałką lodów śmietankowych :)