Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe ciasteczka owsiano-kokosowe"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Mąkę połącz z cukrem, płatkami, wiórkami i żurawiną.
Rozpuszczone ciepłe masło wymieszaj z miodem, a następnie dolej łyżkę gorącej wody z sodą. Gdy masa się zapieni, dodaj ją do suchych składników.
Z przygotowanego ciasta uformuj małe kuleczki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie uklep, by się spłaszczyły.
Wstaw ciasteczka do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz około 12 minut. Podawaj, gdy przestygną.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka</strong>Źródło: Kurier TV