Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa piekarnia dzisiaj wypiekła ciastka francuskie z serem. Pyszne i nie za słodkie. Ciasteczka posypałam sezamem.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Jajko roztrzepać. Twaróg rozgnieść łyżką, dodać oba cukry, budyń i 1 łyżkę roztrzepanego jajka. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto rozwinąć pokroić na 6 kwadratów ( 12,5 X 12,5 cm ). Połowę każdego kawałka ponacinać nożem, posmarować jajkiem, nałożyć masę twarogową i złożyć w trójkąt lub prostokąt. Ciastka wyłożyć na blachę z papierem, schłodzić w lodówce. Potem posmarować jajkiem, posypać sezamem i piec w 210 C ok. 30 minut.