Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kuleczki o smaku Tiramisu.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Biszkopty zmielić. 3 łyżki odłożyć do obtoczenia. Kawę rozpuszczalną zalać 3 łyżkami gorącej wody. Dodać cukier puder, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Do zimnej kawy dodać alkohol. Zmielone biszkopty, serek mascarpone oraz kawę zmiksować, aby powstała jednolita masa. Miskę z masą wstawić na 15-30 minut do lodówki. Następnie z masy formować kuleczki i obtoczyć je w pozostawionych zmielonych biszkoptach. Gotowe trufle przełożyć do papierowych papilotek i przechowywać w lodówce.