Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostało mi zbyt dużo nadzienia do tarty budyniowej, przekonałem się, że świetnie sprawdza się jako samodzielny deser. Mleko skondensowane nadaje budyniowi przyjemnej słodkości, a jego smak dodatkowo podbija odrobina cynamonu.
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 134
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 134
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Składniki
500 ml mleka, mleko skondensowane oraz masło dodaj do rondla i zagotuj, stale mieszając. Odstaw do przestudzenia na 20 minut.
Do miski dodaj mąkę, skrobię kukurydzianą, pozostałe 250 ml mleka i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj na gładką masę, pilnując, żeby pozbyć się grudek. Następnie dodawaj po jednym jajku, dokładniej mieszając.
Do przestudzonego mleka dodaj masę jajeczną. Wymieszaj. Gotuj na niskim ogniu do zgęstnienia.
Podziel na porcje. Każdą z nich oprósz szczyptą cynamonu.
Smacznego!