Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mega czekoladowe, mięciutkie, rozpływające się w ustach :-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7142
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 160
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 349
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7142
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 160
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 349
Składniki
Gorzką czekoladę, masło i cukier roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Dodawać jajka, jedno po drugim, mieszając po każdym trzepaczką. Następnie wsypać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Silikonową foremkę wysmarować lekko olejem i umieścić na zimnej kratce od piekarnika.
Ciasto rozdzielić pomiędzy zagłębienia w formie i piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Przed wyjęciem z formy donuty należy odstawić na ok. 10 min (aby przy wyjmowaniu się nie połamały)
Po wystudzeniu pączków należy polać je polewą.
Polewa: Białą czekoladę i masło należy roztopić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i polać pączki.
Odczekać trochę aż polewa zastygnie. Smacznego :-) (Z podanych proporcji wychodzi 18 mniejszych pączków)