Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowa babka bożonarodzeniowa"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 58
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 118
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 26
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 530
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 58
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 118
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 26
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 530
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Drożdże rozetrzyj w ciepłym mleku, dodaj łyżeczkę cukru i 3 łyżki mąki, wymieszaj, odstaw do podwojenia objętości. Do miski wsyp 20 dag mąki, 6 dag cukru, sól, wymieszaj. Wlej drożdże, 2 jajka, połowę masła, zagnieć ciasto, odstaw do podwojenia objętości.
Rodzynki odsącz, obtocz w mące. Do ciasta dodaj resztę mąki, jajek, masła, cukru, wyrób ciasto. Dodaj rodzynki i skórkę pomarańczową, zagnieć.
Ciasto przełóż do nasmarowanej tłuszczem formy, odstaw do podwojenia objętości. Piecz przez godzinę w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień