Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam na pyszne drożdżowe ciasteczka z malinami, borówkami i czereśniami
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Mąkę przesiewamy, mleko lekko podgrzewamy. Do garnka wrzucamy pokruszone drożdże, sól, 2 łyżki cukru i zalewamy mlekiem - mieszamy, przykrywamy i odstawiamy. Gdy masa podwoi objętość, dodajemy utartą margarynę i resztę mąki. Wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy na 0,5cm grubości. W razie potrzeby, podsypujemy mąką. Radełkiem wycinamy kwadraty i układamy na blasze. Pozwalamy im jeszcze trochę urosnąć. Z czereśni pozbywamy się pestek. Owoce układamy na kwadracikach, posypujemy cukrem, i smarujemy jajkiem. (Z reszty ciasta można zrobić ozdobne paseczki). Ciasteczka pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ostygną, posypujemy pudrem.