Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pachnące i dobre na każdą okazję
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 676
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1521
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 690
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 676
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1521
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Składniki
Z mleka, łyżki cukru i drożdży przygotować zaczyn. Masło roztopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę. Jak drożdże zaczną dobrze rosnąć wlać je do maki. Wymieszać. Dodać pozostałe składniki , ciasto dokładnie wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W międzyczasie opłukać śliwki. Rozciąć na połówki i usunąć pestki.
Gdy ciasto wyrośnie posypać mąką stolnicę , ciasto rozwałkować na wielkość blachy (moja 26x35 ). Ciasto przełożyć do blachy . Na wierzchu skórkami do dołu poukładać śliwki. Pieczemy ok. 40 minut w 180topniach. Ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. smacznego