Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe kapuśniaczki"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20668
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20668
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Składniki
Pokrojoną kapustę przekładam do garnka z listkiem, szczyptą majeranku i gotuję do miękkości. Osączam na sitku. Na łyżce masła podsmażam posiekane pieczarki i cebulę. Duszę, aż woda odparuje. Wrzucam do kapusty doprawiam na dość pikantnie.
Do mąki dodaję jajka, cukier i szczyptę soli. Mleko podgrzewam z drożdżami i resztą masła. Wlewam do mąki i zagniatam ciasto. Gdy wyrośnie, rozwałkowuję je na prostokąt. Rozkładam farsz, zawijam, kroję na kawałki. Posypuję makiem, piekę 20 min w temp. 180 st.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Tina