Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Suche lub rozkruszone świeże drożdże wymieszać z łyżką cukru, lekko ciepłym mlekiem. Zaczyn przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 10-15 min. Następnie dodajemy resztę składników z listy i mieszamy całość. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie, wyrabiamy je i formujemy króliczki. Pieczemy w 180 C ok. 40 minut.