Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest idealną propozycją dla osób zagonionych: jest tanie, smaczne, a przede wszystkim mało pracochłonne... ;)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Wszystkie składniki układamy warstwami w misce--> średniej lub dużej wielkości. I tak następująco: 1) kruszymy drożdże 2)wysypujemy na nie cukier wanilinowy 3) jajka "rozbełtujemy" z cukrem i wylewamy do miski 4)na jajka wylewamy mleko 5) wlewamy olej 6) wsypujemy mąkę
Miskę z ułożonymi składnikami przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na ok. 3godziny-->; po ich upływie całość wymieszać i wyłożyć na wcześniej natłuszczoną blachę. Piec, aż się zarumieni (ok. 40-50 min, 160-180*C)