Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżówka z marcepanową kruszonką"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2579
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 80
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 205
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 75
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2579
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 80
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 205
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 75
Składniki
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże i 1/2 szkl. cukru. Do miski przesiej 3 szkl. mąki pszennej. Dodaj 1/4 kostki masła i jajka. Wlej zaczyn. Zagnieć ciasto. Odstaw na 30 minut.
Marcepan pokrój, zagnieć na kruszonkę razem z 1/2 szkl. cukru, resztą masła i mąki. Schłodź. Rabarbar pokrój na kawałki. Zagotuj 1/2 szkl. wody z resztą cukru. Włóż rabarbar. Gotuj 3 minuty.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do rabarbaru, zagotuj. Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Wylep ciastem. Nałóż rabarbar. Posyp kruszonką. Piecz 40 minut w 175 st. Oblej lukrem.Źródło: Tina