Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam gorąco.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Do mleka wkruszyć drożdże i wsypać cukier, wymieszać i dodać dwie kopiate łyżki mąki. Zamieszać, nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Do wyrośniętego zaczynu wbić jajka, wymieszać. Następnie wsypać mąkę i wyrobić ciasto. Pod koniec wlać roztopione letnie masło. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i sprężyste. Odstawić ponownie w ciepłe miejsce na 50 minut. Po tym czasie podzielić na dwie równe części. Rozwałkować na dwa prostokąty. Na każdy równomiernie rozłożyć masę makową. Ważne jest, aby masa była lekko podgrzana. Każdy prostokąt zwijamy w rulon i kroimy na krążki. Rozkładamy w odstępach na blachy uprzednio wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 170*C grzanie ''dół''