Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze są domowe wypieki, a drożdżówki z jabłkiem jak dla mnie to "niebo w gębie " :)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać cukier i tyle maki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na ok. 10 min. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Ciasto będzie miało prawie płynna konsystencję. Miskę przykryć i odłożyć do momentu aż ciasto podwoi objętość.
W tym czasie na patelni roztopić masło, dodać obrane i pokrojone w kostkę owoce. Po kilku minutach dodać miód i smażyć jeszcze przez 2-3 min. Ciasto podzielić na równe części.W każdej zrobić dołek i całość posmarować jajem wymieszanym z mlekiem. W dołki nakładać owoce.
Drożdżówki piec w temp. ok. 200 stopni przez 15-20 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!