Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, słodkie i pachnące.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Drożdze mieszam w ciepłym mleku z wodą. Dodaję cukier [można dodać cukier waniliowy] , powoli wsypuję mąkę . Ciasto powinno być dosyć gęste i odchodzić od miski przy mieszaniu. Odstawiam na 20 minut.Dodaję ocet zagniatam jeszcze raz.
Stolnicę smaruję olejem. Ciasto dzielę na dwe części . Każdą z osobna lekko wałkuję na grubość ok. 1 cm. Wycinam ciasto jak na faworki . W garnku grzeję olej ., musi być go tyle aby chrust swobodnie można przewracać. Gdy olej się zagrzeje smażę chrust z obu stron. Wyjmuję na ręcznik papierowy , posypuję cukrem pudrem i przekładam na talerz.