Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowy jabłecznik z płatkami migdałowymi"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Składniki
Ciasto: mąkę, jajka, cukry, szczyptę soli, pokruszone drożdże i ciepłe mleko wymieszaj. Dodaj stopioną, ostudzoną margarynę, zagnieć. Ciasto przykryj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Masa: jabłka obierz, pokrój w kostkę. Podlej wodą, wsyp cukier, dodaj masło, podduś. Wsyp galaretkę, połącz, ostudź.
Ciasto podziel na kawałki 2/3 i 1/3. Większy rozwałkuj, ułóż na blasze. Rozsmaruj masę jabłkową, posyp płatkami migdałowymi. Z reszty ciasta ułóż dekoracyjną kratkę. Odstaw na 10 minut, posmaruj białkiem. Piecz godzinę w 170°C.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie