Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowy rulon"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 11
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 31
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 11
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 31
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 33
Składniki
Drożdże utrzyj razem z 1 dag cukru, 2 łyżkami mąki i 50 ml wody. Gdy zaczyn wyrośnie, połącz go z resztą mąki i cukru (5 dag odłóż), jajkami, startą marchwią, rozpuszczonym masłem, 50 ml wody i szczyptą soli. Zagnieć ciasto.
Mleko zagotuj z resztą cukru i siekanymi orzechami. Ostudź, dodaj twaróg i cukier waniliowy. Wyrośnięte ciasto ciasto rozwałkuj na 2 placki, posmaruj nadzieniem, zwiń rolady. Piecz 35 min w 180 st.
Czas ok. 70 min; porcja – 280 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety