Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
CIASTO:Margarynę wymieszac mikserem,po trochu dodawac cukier i cukier wanilinowy.Ucierac aż masa będzie puszysta ok 10 min.Dodac po jednym jaja,mąkę iresztę składników.Gotowe ciasto wlac do wysmarowanej formy i piec 40 minut w 180 C. Gorące ciasto podziurkowac grubym drutem lub patyczkiem do szaszłyków i zostawic do wystudzenia. Polewa:Wszystkie składniki wymieszac i wylac na dziury w cieście.Zostawic na noc. Następnego dnia ubic 250g śmietany kremówki dodając 1 łyżkę cukru.Ubitą śmietanę wymieszac z 4-5 łyżek likieru kawowego lub ajerkoniaku. Wyłożyc na ciasto i posypac kakao lub czekoladą.