Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dwukolorowe ciasteczka"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Mąkę przesiej przez sito, dodaj masło, posiekaj nożem tak, by powstały małe grudki. Dodaj żółtka, przesiany cukier puder, startą na drobnej tarce czekoladę i sól. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię lub połóż na talerzu, chłodź godzinę.
Ciasto rozwałkuj, wycinaj z niego szklanką ciastka. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 12 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij, wystudź. Posyp połowę każdego ciastka przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień