Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dwukolorowe paluszki z owocowo-waniliowym nadzieniem"
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2912
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2912
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Składniki
Na krem waniliowy ubij mikserem mascarpone z cukrem pudrem oraz esencją waniliową.
Półkę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i umieść na blacie kuchennym.
Czekoladę połam na małe kawałki i włóż do miseczki. Umieść miseczkę na sicie w naczyniu do gotowania na parze. Rozpuść czekoladę, następnie dodaj olej i wymieszaj go dokładnie z czekoladą.
Na połowę biszkoptów nałóż cienką warstwę kremu waniliowego, a na drugą połowę – dżem malinowy. Połącz biszkopty po dwa. Maczaj je kolejno w gorącej czekoladzie, tak by pokryła je do połowy, i odkładaj na wyłożoną papierem półkę. Zostaw je tak na 2 godziny, aby czekolada dobrze zastygła. Następnie odklej biszkopty od papieru i wyłóż na paterę. Można też przechowywać je w pudełku, lekko przykryte, do 3 dni.Źródło: Olivia