Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowy sernik na murzynku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Masło z cukrem, kakao i wodą zagotowuję. Zmniejszam ogień i gotuję ok. 5 minut. Odlewam pół szkl. masy (na polewę). Resztę studzę.
Żółtka oddzielam od białek i dodaję po jednym do zimnej masy na przemian z mąką i proszkiem do pieczenia, cały czas miksując. Białka ubijam na sztywno i łączę z ciastem. Wylewam je do natłuszczonej blaszki (21 x 26 cm).
Jajka ubijam z cukrem i masłem. Miksując, dodaję po łyżce twarogu. Masę wykładam na ciasto. Piekę 60 min w temp. 180°C (bez termoobiegu z grzaniem góra-dół). Ciasto polewam odstawioną wcześniej polewą. Jeśli będzie zbyt gęsta, można ją odrobinę podgrzać.
90 min, porcja 260 kcal, koszt porcji 2,40 zł, przepis na 12 porcji.Źródło: Kobieta i życie