Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dyniowo-miodowe ciasto"
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Składniki
Miąższ dyni pokrój w kostkę. Przełóż do żaroodpornego naczynia lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w tem peraturze 180°C. Gdy wystygnie, rozdrobnij blenderem na gładki mus.
Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz makiem. Do miękkiej margaryny lub masła wsyp cukier, utrzyj mikserem na puszystą masę. Następnie wciąż ucierając dodawaj po jednym jajku a potem miód, jogurt oraz mus z dyni. Na koniec wsyp suche , dokładnie zmiksuj. Ciasto przelej do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 60 minut w temperaturze 180°C do tzw. suchego patyczka.
Do przesianego cukru pudru dodaj 2-3 łyżki gorącej wody i wymieszaj, by nie było grudek. Lukrem udekoruj wierzch wystudzonego ciasta.
100 minut. Porcja: 270 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie