Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasteczka, które można przygotować z marmoladą, dżemem lub owocami. U mnie z marmoladą wieloowocową. Ciasto składa się w kształt "okienek", ciasteczka wyglądają pięknie i apetycznie. Polecam!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 737
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 737
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Ciasto francuskie wykładamy na oprószoną mąką stolnice, dzielimy na 8-10 kwadratów (u mnie 10 x 10cm). Każdy kwadrat nacinamy tak jak na zdjęciu (dokładna instrukcja na moim blogu http://paulinka-to-ja.blogspot.com/2013/06/ekspresowe-ciasteczka-francuskie.html). Na tak przygotowane ciastka nakładamy po łyżeczce marmolady i układamy na wyłożoną papierem blaszkę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 20 minut. Po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem.