Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto ze śliwkami zapraszam po przepis
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
Do miski daje mąkę ,cukier proszek do pieczenia a do drugiej miski daje olej, jajka ,kefir mieszam i wlewam mokre składniki do sypkich całość dobrze łączę ciasto wychodzi gęste .
Gotowe ciasto wlewam do dużej blaszki wylodzonej papierem do pieczenia równam ,Z umytych śliwek wyciągam pestki kroje na mniejsze kawałki i układam na ciasto skórką do dołu delikatnie oprószam cynamonem kto nie lubi może pominąć .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ok 50 minut. Należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej.
Gorące ciasto posypuję cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .Po dokładne wykonanie zapraszam na film