Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja pysznego i mocno jagodowego deseru. Ten smaczny sernik na zimno zachwyci Was smakiem i swoim wyglądem. Ekstremalnie jagodowy, łatwy do zrobienia i rozpływający die w ustach. Ten ekstremalnie jagodowy sernik na zimno możecie zrobić zarówno z jagód mrożonych jak i świeżych.
mikser, miska, forma 24 cm x 24 cm, garnek
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 665
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 665
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Formę do ciasta, moja 24 cm x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na jej dnie ułożyć biszkopty namoczone w mleku. Biszkopty układam strona z cukrem do dołu.
Żelatynę wsypać do szklanki i zalać zimną wodą, następnie odstawić na 15 minut do napuchnięcia.
W międzyczasie przygotować masę serową: Zmielony twaróg przełożyć do miski, dodać do niego cukier, śmietanę i dobrze wymieszać za pomoca miksera. Następnie dodać sok z cytryny i mrożone jagody. Całość zblendować ręcznym blenderem.
Szklankę z namoczoną żelatyną przełożyć do miski z gorącą wodą i rozpuścić mieszając. Patrz film. Rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę wlać powoli do masy serowej, cały czas mieszając. Gotową masę wylać na biszkopty i dobrze wyrównać. Sernik włożyć do lodówki na kilka godzin, do stężenia.
Na koniec przygotować galaretkę: galaretki rozpuścić we wrzątku, do rozpuszczonych dodać jagody i odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Lekko stężałą galaretkę wylać na sernik. Przełożyć do lodówki na następne 4 godziny, lub na noc. Smacznego!