Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Przepis na ciasto: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blachę, a do drugiej dodać kakao i wodę. Utrzeć. Do ciasta (jasnego i ciemnego) można dodać olejek waniliowy - według smaku. Na ciasto jasne wyłożyć ciasto ciemne, a na sam wierzch rozłożyć owoce. Piec 45 minut.w temp.180-200 stopni
Przepis na krem: Z mleka, cukru, cukru waniliowego i mąki ziemniaczanej i pszennej ugotować budyń(lub budyń w proszku). Ostudzony dodawać stopniowo do utartej margaryny.
Przekładanie ciasta: Ciasto - krem - polewa.