Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fale Dunaju z gruszkami"
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2426
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2426
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Porcje 20 100 min Cena 1,45 zł Kalorie 286 kcal
Masło utrzyj z cukrem, dodaj resztę składników ciasta. Połowę ciasta wymieszaj z kakao. Do formy wlej najpierw jasne ciasto, a na to ciemne. Ułóż pokrojone gruszki. Upiecz, ostudź.
Na zimne ciasto wlej rozpuszczone galaretki. Odstaw, by stężały. Ugotuj budyń, zmiksuj z masłem. Posmaruj ciasto, polej polewą.
<strong>Dagmara Wąsińska z Panek</strong>Źródło: Takie jest życie