Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana omletowa rolada z zieloną fasolką"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Fasolkę szparagową oczyść, odkrój końcówki i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź i ostudź.
W tym czasie ubij jajka z mlekiem i posól. Na patelni rozgrzej małą ilość oleju i z masy jajecznej usmaż 4 omlety. Następnie zdejmuj je z patelni na kawałki folii aluminiowej i ostudź.
Na każdy omlet połóż 2 plastry szynki z ugotowaną fasolką szparagową. Dopraw pieprzem, posyp parmezanem i startym serem.
Każdy omlet zwiń za pomocą folii aluminiowej w rulonik i odłóż. Poukładaj je na blasze i zapiekaj w nagrzanym piekarniku w 175° C przez około 5 minut. Po zapieczeniu zdejmij folię aluminiową, pokrój omlety w plastry i podawaj.Źródło: Na żywo