Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam piec i wymyślać różności z gotowego ciasta francuskiego. Bardzo mnie to cieszy kiedy rodzinka zajada się takimi pysznościami.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Gotowe ciasto francuskie przeciąć w z dłuż na dwa paski.
Następnie w poprzek paski po 4 cm,
Każdy pasek przeciąć przez środek.
Przełożyć faworki.
Na jedną część faworków położyć pół łyżeczki powideł
I skleić w łezkę.
Gotowe ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 minut w zależności od piekarnika.
Zrobiłam z jednego ciasta ale jak ktoś spodziewa się większej ilości gości wystarczy podwoić produkty.