Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuska rozeta waniliowa z morelami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5635
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 288
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5635
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 288
Składniki
.Ciasto francuskie rozmroź. Płat ciasta złóż na pół. Rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na owalny placek. Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód i brzeg formy wylep plackiem. Ciasto gęsto ponakłuwaj widelcem.
Śmietanę utrzyj z cukrem, jajkami i proszkiem budyniowym. Masę wylej na spód. Morele pokrój na połówki, wyjmij pestki, potnij na cząstki. Ułóż je na masie śmietanowej.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz 40 minut. Przed podaniem posyp płatkami migdałowymi.
na 10 porcji, czas przygotowania - 35 min.Źródło: Naj