Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuska strucla"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Suszone śliwki (najlepiej kalifornijskie), morele, rodzynki i żurawinę przebierz, zalej gorącą wodą, odstaw na 10 minut, a potem odcedź na sitku. Następnie pokrój je na mniejsze kawałki.
Twaróg (najlepszy będzie trzykrotnie mielony ser na sernik) włóż do miski, dodaj żółtka, cukier, cukier waniliowy, sok wyciśnięty z połowy cytryny i proszek budyniowy. Całość wymieszaj. Na koniec dodaj kawałki suszonych owoców i wymieszaj ponownie.
Na lekko posypanej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto francuskie tak, aby powstał placek o grubości ok. 4 mm. Jeśli używasz mrożonego ciasta, wyjmij je dzień wcześniej i pozostaw do rozmrożenia na półce w lodówce. Na cieście rozsmaruj masę twarogową z bakaliami, a następnie zroluj struclę.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Posmaruj struclę rozkłóconym jajkiem i przełóż na blachę. Nagrzej piekarnik do 180 st. Piecz ok. 30 min. Dowolnie ozdób.
Czas ok. 40 min; porcja – 270 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety