Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, szybkie, niedrogie, smaczne
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2421
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2421
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Ciasto francuskie tniemy na prostokąty bądź kwadraty. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor.
Śmietanę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym ubijamy na sztywno. Wstawiamy do lodówki.
Owoce myjemy, kroimy na małe cząstki.
Gdy ciasto wystygnie, delikatnie przekrawamy wzdłuż, nożem z ząbkami.
Na dolną ą część ciasta wykładamy śmietanę i owoce, przykrywamy wierzchnią częścią i posypujemy cukrem pudrem. Układając ciastka na talerzyku, można dać kleks ze śmietany i na nim ułożyć ciastko. Nie będzie "tańczyć" na talerzu.
Smacznego:)