Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie koperty ze śliwkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 69
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 69
Składniki
Zmielony biały ser utrzyj z cukrem, jajkiem, proszkiem budyniowym oraz cukrem waniliowym. Śliwki oczyść, opłucz, osusz i wydryluj. Przekrój owoce na połówki.
Gotowe ciasto francuskie rozwiń, pokrój na 24 kwadraty. Na każdym rozłóż część masy serowej oraz po jednej połówce śliwki (miejscem po pestce do góry). Złóż rogi ciasta do środka, tworząc koperty. Ułóż je na pokrytej pergaminem blasze. Piecz 30 minut w 220 st. Podawaj z bitą śmietaną.
Czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety