Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejny mój bardzo szybki deserek z ciasta francuskiego. Dodatki do tych ciasteczek mogą być naprawdę różne, zależy kto co lubi :-)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 123
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 124
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 123
Składniki
Wyciąć foremką z ciasta francuskiego kwiatuszki.
Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy kwiatuszek posmarować roztrzepanym jajkiem, a na to nałożyć łyżeczkę dżemu z czarnej porzeczki.
Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i ułożyć kratkę na każdym ciastku.
Wierzch każdego ciastka znowu posmarować roztrzepanym jajkiem.
Posypać czarnym sezamem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 minut.
Smacznego !