Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wymyślone prze ze mnie ślimaczki dyniowe.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 36
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1847
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 36
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1847
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Składniki
Ciasto pokroić na paski po 6 cm, nałożyć farsz dyniowy, zawinąć na pół formować ślimaczki. Piec w 200 stopniach przez 25 - 30 minut, pięć minut przed końcem nakryć folią aluminiową.
farsz dyniowy : Dynię obraną oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę, dodać do garnka z odrobiną wody, gotować do miękkości, gdy już jest wystarczająco miękka odcedzić na durszlaku z nadmiaru wody. Zblenderować, dodać cukier i cynamon.Pozostałą część farszu zamroziłam przyda się do babeczek lub ciasta dyniowego.