Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana frużelina jest smacznym dodatkiem - zwłaszcza zimą-do ciast i różnego rodzaju deserów..
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Czereśnie umyć, usunąć pestki. Na dno szerokiego garnka z grubym dnem wlać 1/2 szklanki zimnej wody i zagotować. Włożyć czereśnie, wsypać cukier i smażyć na wolnym ogniu około 30 minut.
Garnek zdjąć z ognia, blenderem rozdrobnić owoce, ale zrobić to krótko. Chodzi o to, by część owoców została w całości. Ponownie wstawić na ogień, dodać sok z cytryny i rum.
W połowie szklanki zimnej wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do owoców. Zagotować. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut.