Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galaretkowiec"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 478
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24428
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 478
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24428
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno, dodając żółtka i cukier. Ubijając, dodawaj olej, mąkę, ocet, proszek do pieczenia i skórkę z pomarańczy. Ciasto wylej na blaszkę (o boku 24 cm). Piecz 30 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa blaty.
Masa: sok zagotuj. Wsyp galaretki, rozpuść, ostudź. Przełóż biszkopty.
Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, usuń błonki. Ułóż na cieście. Galaretki rozpuść w 600 ml wrzącej wody. Ostudź. Gdy stężeją, polej ciasto. Schłodź.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie