Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt przekładany bitą śmietaną z porzeczkową kofiturą
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Składniki
Ubijam śmietanę i wkładam ja do lodówki. Z biszkopta kieliszkiem do wina lub foremką wycinamy trzy kółka o grubości ok 1cm. kładę na środku talerza jedno z nich nasączamy je kilkoma kroplami alkoholu. Robię tubkę z papieru lub folii i nakładam w nią wcześniej ubita śmietanę Zataczamy kolo po okręgu biszkopta zostawiając pusty środek, w który wkładam owoce( ja użyłam czerwonych porzeczek z konfitury) Przykrywam następnym biszkoptem i czynność powtarzam. Na ostatni krążek kładę tylko bita śmietanę. Proponuje położyć kilka owoców obok naszego ciacha.