Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskoczy na pewno wszystkich domowników i gości.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 16
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 16
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
W miseczce wymieszaj maślankę z olejem, jajkiem i cukrem waniliowym.
W drugiej- suche składniki- mąkę, proszek do pieczenia, sól, sodę.
Dolej mokre składniki, dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 minut.
Natłuść płytki grzewcze gofrownicy i rozgrzej ją. Nakładaj porcje ciasta i smaż do zarumienienia. Po upieczeniu gofry ułóż na kratce, by ostygły.
Wykonaj budyń według przepisu na odwrocie. Ostudź budyń, następnie zmiksuj z masłem.
Na papierze wyłóż 4 gofry, krem następnie znowu góry. Posyp cukrem pudełek, włóż na chwile do lodówki.