Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i proste danie, szczególnie w sezonie wczesnej jesieni, kiedy w sadach jest obfitość jabłek.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1240
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1615
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 119
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1240
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1615
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 119
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 101
Składniki
Wykonanie ciasta Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. W innym naczyniu żółtka mieszamy z cukrem i dodajemy do nich olej, wodę. Masę z żółtkami miksujemy. Następnie dodajemy wcześniej zmieszane ze sobą: mąkę, sól, proszek do pieczenia. Całość razem miksujemy. Teraz dodajemy do masy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Pieczemy 7 minut w gofrownicy.
Wykonanie masy „szarlotkowej” Jabłka obieramy ze skóry i kroimy na cieniutkie półksiężyce. Dusimy aż do miękkości z odrobiną wody. Następnie dodajemy rodzynki i cynamon. Ciepłą masę "szarlotkową" wykładamy na gofry i posypujemy płatkami migdałowymi.