Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki mięsno-ryżowe"
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 25
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 528
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 193
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15466
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 25
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 528
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 193
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15466
Składniki
Ryż ugotuj na półtwardo, a bułkę namocz w mleku. Gdy nasiąknie, odciśnij ją i zgnieć widelcem.
Z kapusty usuń wierzchnie liście, resztę delikatnie oderwij i sparz we wrzątku. Po schłodzeniu zetnij grubą, środkową żyłkę.
Ryż wymieszaj z mięsem mielonym, rozgniecioną bułką i jajkiem. Masę dopraw solą oraz pieprzem, nałóż na liście kapusty i dokładnie zwiń. Włóż gołąbki do garnka z grubym dnem, zalej je wrzącą wodą i gotuj pod przykryciem około 50 minut.
W tym czasie przygotuj sos. Litr wody doprowadź do wrzenia, wrzuć kostkę rosołową i dodaj koncentrat pomidorowy. Na patelni podsmaż mąkę z masłem, po czym połącz z sosem. Podgrzewaj do czasu, aż zgęstnieje. Wtedy dolej go do garnka z gołąbkami.
Danie podawaj np. z ziemniakami i czerwoną kapustą.Źródło: Kurier TV