Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Greckie ciasteczka"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2177
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2177
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Składniki
Rodzynki i morele namocz w letniej wodzie. Odcedź, wymieszaj z orzechami i migdałami. Ciasto podziel na pasma o szerokości ok. 5 cm. Posmaruj roztopionym masłem.
Na brzeg każdego pasma nanieś małą garstkę farszu i zwiń w rulon. Ruloniki ułóż na wysmarowanej masłem blasze. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.
Przygotuj syrop: do garnka wlej miód, wodę i sok z cytryny. Dodaj cukier i gotuj 15 minut. Zestaw z ognia i przestudź. Gorące ciastka polej syropem i posyp bakaliami.Źródło: Show