Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki zapiekane w kakaowym cieście bez dodatku cukru. Prosty i efektowny deser który zachwyci twoich gości. Kilka składników, prosty przepis.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Gruszki obieramy i odcinamy dolną część owocu tak aby gruszka stała stabilnie.
Do miski dodajemy jajka, miękkie masło, ksylitol, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy przez chwilę aż do połączenia się składników.
Kokilki smarujemy olejem i rozkładamy do nich równomiernie przygotowane ciasto. Do każdego naczynia wkładamy gruszkę. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Przygotowujemy polewę: Łyżkę masła roztapiamy i łączymy z ksylitolem, kakao i mlekiem. Dokładnie mieszamy. Pieczoną gruszkę polewamy przygotowaną polewą. Smacznego!