Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w cieście"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Nastaw piekarnik na 200°C. Orzechy włoskie posiekaj. Gruszki obierz, ale zostaw ogonek. Ostrożnie wytnij gniazda nasienne, a środek napełnij posiekanymi orzechami.
Ciasto francuskie rozłóż i potnij na paski o szerokości 1 centymetra. Dokładnie owiń nimi gruszki, ale tak, żeby wystawał tylko ogonek.
Ułóż gruszki w żaroodpornym naczyniu i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut. Gorące polej miodem.Źródło: Takie jest życie