Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowa Charlotta"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Składniki
Gruszki umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Połówkę jednej gruszki odłóż do dekoracji, resztę owoców pokrój na kawałeczki. Włóż je do rondla, podlej kilkoma łyżkami wody. Duś do miękkości z dodatkiem cynamonu.
Proszek budyniowy wymieszaj z cukrem waniliowym i rozprowadź w 100 ml zimnej wody. Wlej do rondla z rozgotowanymi gruszkami. Cały czas mieszając, gotuj ok. 2 minuty, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia, wystudź. Połącz z likierem.
Pucharki wyłóż podłużnymi biszkoptami. Rozłóż masę gruszkowo-kawową. Każdą porcję udekoruj ubitą kremówką. Schładzaj godzinę. Ozdób kawałkami gruszki i pistacjami.
porcja – 440 kcal, cena 4,10 złŹródło: Świat kobiety