Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser dla całej rodzinki.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 20
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 75
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 82
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 20
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 75
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 82
Składniki
Wykonanie: Galaretki przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem i miękkim masłem. Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i pokropić sokiem z cytryny a na koniec wymieszać z przygotowanym kremem. Formę wyłożyć herbatnikami i przykryć jej kremem z gruszkami. Na koniec zalać tężejącą galaretką, po czym deser schłodzić w lodówce i podawać. SMACZNEGO.