Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z kiełbasą i kapustą kiszoną"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1754
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1754
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń nasiona. Miąższ pokrój na kawałki. Obrane cebule posiekaj w piórka, ziemniaki pokrój na ćwiartki lub na ósemki, kiełbasę w plasterki.
W dużym rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę, paprykę i ziemniaki. Oprósz warzywa mąką, smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj łyżkę majeranku i koncentrat, wymieszaj. Włóż odciśniętą i posiekaną kapustę.
Zalej całość 1,2 l wody, doprowadź do wrzenia. Wkrusz kostkę bulionową. Gotuj na średnim ogniu pod przy- kryciem około 30 minut. Na 10 min przed końcem wrzuć kiełbasę. Gulasz dopraw do smaku solą oraz pieprzem.Źródło: Świat kobiety